Følg med
Side Area Logo
Følg mig på de sociale medier
Følg med
CATEGORIES

Hvorfor jeg startede overgangs-alder.dk…

overgangs-alder.dk

Hvorfor jeg startede overgangs-alder.dk…

Det er nu snart længe siden at ideen blev til virkelighed og overgang-alder.dk så dagens lys første gang. Siden da er der kommet mange nye læsere til, og der kan være nogle, der ikke kender historien bag denne blog og webshop.

Jeg vil gerne fortælle, hvorfor jeg i sin tid startede overgangs-alder.dk – det ligger jo ikke lige for, når man er en ung dame på 38 år.

I januar 2015 fik jeg stillet diagnosen brystkræft efter jeg selv havde fundet en lille knude i mit ene bryst.

At skrive sig ud af sygdommen..

Det var et langt forløb med flere operationer, kemoterapi og en efterfølgende medicinsk behandling i 5 år. En efterbehandling der tvinger og holder min krop i overgangsalder.  Jeg behøver vel ikke sige at det var en ordentlig mundfuld, og noget der også sætter en del tanker i gang. Disse tanker blev i første omgang udgivet på min gamle blog, som jeg lavede som en slags info-side til venner og familie, så jeg ikke behøvede at ringe rundt til 27 forskellige, når der lige skete noget nyt.

Det gav mig en ro, at kunne få mine tanker ud gennem fingerspidserne, og flere og flere læste med på bloggen.

Bivirkningerne

I forbindelse med at blive sat i overgangsalder, kom der selvfølgelig også nogle gener. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan man reagerer på overgangsalderen, og for mig er det helt klart hedestigninger og manglende nattesøvn der var de værste. Det kunne/ville jeg ikke leve med, og derfor begyndte jeg at lede efter naturlige alternativer og løsninger på, hvordan jeg først og fremmest kunne få min nattesøvn tilbage og dernæst at mindske hedestigningerne.

Alt dette skulle foregå uden brug af hormontilskud, da det var østrogen der gav næring til den kræftform jeg havde.

Løsningen for mig – og måske for dig?

Jeg fandt frem til, at køligt sengelinned, silkelagner og en kostomlægning kunne hjælpe mig rigtig meget, og jeg fik min nattesøvn tilbage. Ikke sagt at jeg kan sove som en teenager til langt op ad formiddagen, men jeg vågner ikke længere om natten.

Det ville jeg rigtig gerne dele med alle andre, der af den ene eller den anden grund kunne have brug for at få sin nattesøvn tilbage. Og dermed var overgangs-alder.dk som blog en realitet.

Det var ikke nemt at finde sengelinned, der havde den der mormor-effekt (linned der er blevet vasket og rullet 1000000 gange) og jeg begyndte derfor at lede efter producenter, som dels kunne hjælpe mig med det rigtige materiale, og hvor jeg ikke skulle købe kæmpe partier fra. Det tog noget tid og jeg var totalt på udebane, men viljen var der og det gik til held. Lidt senere kom silkelagnerne til.

Jeg har i hele mit lille univers forsøgt at tage udgangspunkt i hvad der hjælper mig, men hører også gerne fra andre, hvad der kunne give mening, at videreformidle her på bloggen og måske nye produkter i shoppen – så byd endelig ind med gode råd og forslag.

Tak fordi du læser med…

Det var kort fortalt historien om, hvorfor jeg startede mit lille online eventyr. Jeg føler stadig, jeg er total ny i gamet, men er glad for de erfaringer jeg har fået, og  jeg sætter stor pris på dialogen med kvinder i samme båd, og dele med jer min hverdag med overgangsalder, dagligdags ting og sager.

/Iben

P.S. hvis du vil se mine produktbørn – sengetøj og silkelagner så klik her

P.P.S. hvis du vil følge med på Instagram – @overgangsalder.dk og Facebook – overgangs-alder.dk 🙂

ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.